bijbelstudie.jpg

Twello weer stukje schoner

De Werkgroep Groene Dorpskerk Twello had donderdag 26 november 2020 weer een opschoonactie. In september werd er voor het eerst meegedaan met de World Clean-up Day. Een wereldwijde actie om afval in bermen en straten op te ruimen. Dat beviel zo goed, dat er besloten was om vaker in actie te komen.

Afgelopen donderdag was het zover. Een enthousiaste groep ‘opschoners’ kwam om 9.30 uur bij elkaar. De gemeente Voorst had de groep voorzien van afvalgrijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes. In groepjes van twee (coronaproof!) verspreidden de teams zich over Twello. Er werden zakken vol afval uit de berm en van de straat verwijderd. Het is jammer dat dit soort activiteiten nodig zijn, maar het geeft wel voldoening om een plek waar je bent geweest, schoon achter te laten. Door de grote hoeveelheden afgevallen blad, we wonen in een prachtige groene gemeente!, zag je soms het afval niet. Het afval bestond grotendeels uit plastic flesjes en blikjes. En opvallend veel mondkapjes. Wist u dat het wel 20 tot 40 jaar duurt voor een plastic fles uit de natuur verdwenen is?
Vooral de Rijksstraatweg vanaf de rotonde richting Deventer is een hotstpot. Net als vorige keer werd op dit deel veel afval opgehaald. Zelfs een autoband!

Al met al een zeer geslaagde ochtend. Dank aan de medewerkers van de gemeentewerf voor het beschikbaar stellen van de materialen. De gemeente doet haar best om de gemeente schoon te houden. Maar dat kan zij niet alleen. Gooi uw afval niet op straat, maar in de prullenbakken, of neem het mee naar huis.
Samen kunnen we de gemeente schoonhouden!

In januari gaan we weer op pad. Wilt u een keer meelopen? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een leuke en gezellige activiteit! En Coronaproof.