bijbelstudie.jpg

Ontmoeting gemeenteleden 65+

 

Soms ben je blij dat je 65+ bent en dat was zeker zo op woensdag 10 oktober 2018....

Zoals gewoonlijk hadden we een gemeentelid gevraagd om de middag te verzorgen. Deze keer was Joke Noorlag bereid om haar ervaringen als ambtenaar van de burgerlijke stand met ons te delen. Joke begon de middag met een uitleg over enige rituelen.

Tijdens het spelen van de bruidsmars kwam een bruidspaar binnen. Tonnie en Wim Telgen hadden precies op deze datum hun trouwdag en waren geknipt voor deze rol. Tonnie had zelfs een prachtig bruidsboeket!

23 a0d3fe4300 ontmoeting65 1Joke trok haar toga aan voor het serieuze en indrukwekkende moment van de herbevestiging van het huwelijk, afgesloten met een ferme tik van de hamer op de tafel. Het bruidspaar kreeg als aandenken een officieel document in een mooi boekje. Wim mocht tot slot bij Tonnie de sluier omhoog doen en de bruid zoenen.

Na het officiële gedeelte verliet het bruidspaar de zaal. Ze kwamen echter terug om de door mij gemaakte bruidstaart aan te snijden. Onder het genot van een kopje koffie of thee aten we samen een heerlijk stuk van de bruidstaart. Daarna was er nog tijd voor een glaasje met een hapje.
Met het zingen van lied 416, “Ga met God en Hij zal met je zijn”, sloten we deze bijzonder leuke middag af.

Namens de commissie,
Riet v. Elden