bijbelstudie.jpg

Elvisdienst

Op zondag 5 juni 2022, Pinksteren, zal er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden in onze kerk.

In augustus 2022 is het 45 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards en Bob Dylan te inspireren.Elvis' carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar 50 jaar geleden, in 1968, maakt hij een come back. De jonge Bono van U2 zag dat concert op TV en wist: 'Ik wil rockster worden'.

ParadisoDominee Fred Omvlee is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten, waarmee hij in heel Nederland, maar ook in Indonesië, Berlijn en Paradiso optrad. 'Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis overleed namelijk op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Maar de boodschap zondag is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand'.

In de Elvis-kerkdienst op 5 juni horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels. Het is verder ook 'gewoon' een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing en gebed voor Pinksteren.
Dominee Fred Omvlee zingt een aantal Elvis gospels onder begeleiding van band The Rising Clouds.
Het thema van deze speciale kerkdienst: 'There is a sweet sweet Spirit in this place'

Deze kerkdienst is uiteraard ook te volgen via www.kerkdienstgemist.nl