Skip to main content

Word ook een kerstengel

{image path="images/2019/11/02_a621f83e7a_kerstengel.png"}

Zondag 1 december is de eerste Adventszondag van dit jaar. In de adventsweken zien we uit naar Kerst. De komst van Jezus naar deze aarde. Een feest van Licht.

Voor heel veel mensen voelt de decembermaand helemaal niet als een maand om te verwachten en verlangend naar uit te zien. Is december een maand waarin je je eenzaam voelt, blik je terug op een moeilijk jaar of maakt ook het vooruitkijken naar het nieuwe jaar dat je niet zonder zorgen bent. Wat zou een Kerstengel dan welkom zijn! En voor wie nog meer? Eigenlijk komt in principe iedereen voor een Kerstengel in aanmerking: ouderen, jongeren, kinderen. Uw buurvrouw, een vluchteling, een collega van het werk die wel een bemoediging kan gebruiken, of … gewoon iedereen die wel eens wat extra aandacht verdient.

Ook dit jaar zoeken we daarom mensen die als ‘Kerstengel’ in de adventsperiode Present willen zijn voor een ander. Als Kerstengel kom je 3 tot 4 keer in actie, op een manier die bij jou past. Op de website van de stichting Present vind je meer informatie en kun je je als Kerstengel aanmelden. Ook kun je iemand aanmelden die wel een engel kan gebruiken.

Vorig jaar waren er zo’n 150 Kerstengelen in functie. Ook dit jaar hopen we dat veel mensen op deze speciale manier een lichtpuntje voor een ander willen zijn. Bijzonder om te mogen doen en heel waardevol om te ontvangen. Wees welkom om mee te helpen wat licht te verspreiden!

Aanmelden als Kerstengel of begunstigde kan vanaf nu tot en met woensdag 20 november 2019. We proberen zoveel mogelijk er voor te zorgen dat de Kerstengel en de begunstigde in dezelfde plaats of wijk wonen. Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.