Skip to main content

Vind’et Markt

Op zaterdag 21 september 2024 organiseert ‘Jaar van Elkaar’ een Vind’et Markt in en om de dorpskerk, winkel Trots en gebouw Irene. Ontmoet cultuur in gerechten, muziek en verhalen.

Vindet markt 2024

Op deze markt vind je workshops, kraampjes met lekkere gerechten, handgemaakte producten en allerlei activiteiten voor jong en oud.

De inclusiewerkgroep ‘Jaar van Elkaar’ organiseert voor de tweede keer deze markt. Een samenwerking tussen Bij de Bieb, Mens en Welzijn Voorst, ABC de Cirkel en Dorpskerk Twello.

Proeverij voor jong en oud

De Culturele Vind’et Markt het karakter van een proeverij. Dit kan door deel te nemen aan diverse workshops te luisteren naar muziek uit verschillende windstreken door het koor ‘Zutphen zingt Werelds’.

Naar een gedicht geschreven door een inwoner of naar een verhaal verteld door het vertelgenootschap Apeldoorn. Ook kinderen kunnen zich heerlijk onderdompelen tijdens de Culturele Vind’et Markt. Ze kunnen een glittertattoo laten zetten om vervolgens op de foto te gaan met een tropisch oord als achtergrond. Ook kunnen ze vlaggen maken met ABC de Cirkel of heerlijk luisteren naar culturele verhalen, uit de Bieb, in de voorleeshoek.

Daarnaast kunnen er op de markt handgemaakte kleding, sieraden of tassen met een verhaal verkocht worden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij de werkgroep. Ook zullen er diverse kramen met heerlijke hapjes uit de verschillende landen te vinden zijn, gemaakt door de dames van de Prüttelpot.

Neem uw favoriete recept gekopieerd in veelvoud mee, en ruil deze bij de receptenruilkraam, met het favoriete recept van een ander.

Verschillende workshops

Om 11.00 uur wordt de markt afgetrapt met een djembé workshop van Fola Djembé. Een plezierige en laagdrempelige manier om ritmisch bezig te zijn, naar elkaar te luisteren en samen te werken.

Tussen 12.00 -13.00 uur kun je aanschuiven bij een verhalenverteller van het Vertelgenootschap Apeldoorn

Vanaf 13.00 uur kun je deelnemen aan een echt Japanse theeceremonie door Shinobu. Hier zal je “De weg van de thee” meemaken, de Japanse methode van eenvoud en doelmatigheid.

Om 13.30 uur zal het koor Zutphen Zing Werelds prachtige liederen uit diverse windstreken laten horen. Zij zijn een koor dat bestaat uit mensen van het AZC en mensen uit Zutphen en omgeving. Een hartverwarmend koor met verbinding als grootste doel. Kom luisteren en meezingen met dit koor tijdens een ‘Sing Along’.

Doorlopende activiteiten

Op de markt staan kraampjes met culturele hapjes georganiseerd door dames van de Prüttelpot, Inclusive Wave en gemeenteleden. Met gebruik van een strippenkaart a €5,- , via pinbetaling, kan iedere zijn eigen gerechten kopen.

Daarnaast zijn er kraampjes waar een verhaal wordt verteld aan de hand van schilderijen, zelfgemaakte producten en vlaggen. Ook de kledingbank en de werkgroep Groene kerk zullen een kraampje bemannen.

Kinderen kunnen hun eigen vlag maken, een tattoo laten zetten en zich laten voorlezen met verhalen. Met ABC de Cirkel kunnen ze hun eigen vlag ontwerpen en maken.

Verder bestaat de mogelijkheid de toren van de kerk te beklimmen en de kerkklokken en het dak van de kerk van dichtbij te bekijken, op de foto te gaan voor een idyllische achtergrond, de gedichten-/kleurplatenmuur te bekijken.

Om 14.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats van het mooiste gedicht en de mooiste kleurplaat.

Gedichtenwedstrijd “Waarde van Woorden”

Het zijn roerige tijden. Mensen laten hun mening vaker horen. En als iemand zijn/haar mening geeft, komen er al snel allerlei reacties op. Hoeveel waarde hechten wij tegenwoordig nog aan woorden, aan de woordkeuze? Vraag het jezelf eens af. Welke woorden kies jij om iets uit te drukken? Sta je wel eens stil bij de woorden die je gebruikt? Een gedichtenwedstrijd voor jong en oud.

Ben jij 12 jaar of ouder en woon je in de gemeente Voorst? Dan kunt u, kun jij meedoen! Het winnende gedicht krijgt een centrale plek tijdens “de Week van Respect” in november, zodat iedereen het kan lezen. De gedichten moeten aan een aantal criteria voldoen om kans te maken: - geschreven in het Nederlands of in onze streektaal - maximaal 200 woorden - zelf geschreven, het mag geen kopie van een ander zijn. Stuur je gedicht voor 16 september naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

Opgeven en aanmelden voor een kraam met handgemaakte producten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld naam en telefoonnummer bij de aanmelding.

De workshops van de theeceremonie en Djembé is gratis, maar opgeven is nodig i.v.m. beperkt aantal plekken. Opgeven kan via de activiteitenagenda op www.bijdebieb.nl