kruis.jpg

Koka project Ethiopië

Ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Addis Ababa ligt het dorp Koka waar de NGO (Non-Gouvernementele Organisatie) SAEDO (Social And Environmental Development Organization) zich richt op het ondersteunen van 135 kinderen tussen de 4 en 15 jaar oud. De kinderen komen uit Koka en omgeving en hebben één of beide ouders verloren aan AIDS of andere ziekten, of ze zijn achtergelaten door hun ouders.

De kinderen worden opgevangen bij pleegfamilies in Koka. Overdag zijn de kinderen in het Child Centre van het project en gaan zij naar school naast het Centre. De kinderen ontvangen twee maaltijden per dag: ontbijt en lunch. Daarnaast verzorgt het project ook andere programma’s:

  • Onderwijs (schooluniformen, schoolartikelen en huiswerkbegeleiding)
  • Voedselhulp (maaltijden in het Child Centre en drie keer per jaar basisbenodigdheden voor de pleegfamilies zoals bloem en olie)
  • Medische steun (bezoek van sociaal werkers en financiële bijdrage voor gezondheidszorg)
  • Persoonlijke hygiëne (zeep voor lichaamsverzorging en kleding)
  • Inkomen genererende activiteiten (injera bakkerij)

De financiële ondersteuning van SAEDO komt van twee kanten: een aantal (internationale) bedrijven draagt vanuit hun Corporate Social Responsibility budget vooral bij aan de hardware van het project: het gebouw (Child Centre) en de loonkosten van de staf. Daarnaast zijn er individuele sponsoren, zoals de diaconie van Twello. Het geld dat het project van de privé sponsoren ontvangt, komt rechtstreeks en volledig ten goede aan de kinderen van het project. Denk hierbij aan eenmalige projecten als speeltoestellen, boeken voor de bibliotheek, muziekinstrumenten en renovatie van huizen. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen.

Namens de kinderen uit Koka: heel hartelijk dank voor uw bijdrage! Voor meer informatie, sponsoring of het doen van een donatie, kunt u contact opnemen met Marijke Westerman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..