kinderen.jpg

Klompendienst zondag 8 september

 

Feest?!

Het is feest. Niet alleen in Twello, waar het Klompenfeest zijn 40-jarig jubileum viert, maar ook in het verhaal dat dit jaar in de klompendienst wordt verteld en gespeeld.

Maar dit feest krijgt helaas al gauw een bittere nasmaak: machtsmisbruik leidt tot vreemdelingenhaat en dreiging van geweld. Gelukkig zijn er mensen die zich niet bij het onvermijdelijke neerleggen en zich afvragen wat zij er tegen kunnen doen...

En zo ontmoeten we koningin Esther. Zij moet een belangrijke beslissing nemen. De toekomst van haar Joodse volk hangt ervan af. We beleven dit spannende verhaal mee met de verteller Gottfrid van Eck en zijn muzikale kompaan Michiel Ockeloen en de spelers uit onze kerken.

Je bent van harte uitgenodigd op zondag 8 september om 10.00 uur op het plein op de hoek van de Duistervoordseweg en de Grote Barteldweg. Mocht het gaan regenen: je zit er lekker droog onder het tentdoek.
Dit jaar willen we de kinderen speciaal uitnodigen, want zonder hun aanwezigheid is de dienst beslist minder feestelijk. En bovendien: we hebben een bijzonder leuke rol voor hen in gedachten!
En zoals elk jaar zal er ook voor een goed doel gecollecteerd worden met de klompjes. Neem dus a.u.b. wat geld mee daarvoor…

pastor Joke Havekes en ds. Menno Valk