Gebedsgroep Jouw verhaal

jouwverhaalMet de gebedsgroep Jouw verhaal nemen we iedere week de tijd om elkaars verhalen te horen over wat er goed gaat en waar we ons zorgen over maken. Daarna danken we in ons gebed God voor de zegeningen die we hebben gezien en ontvangen en vragen Hem uitkomst te geven in moeilijke situaties.

Misschien was er vroeger wel een kindergebedje en bid je in stilte voor de maaltijd, maar blijft een reactie vanuit de hemel uit? De gebedsgroep kan je daarbij helpen!

Maar wellicht heb je helemaal niet geleerd te bidden. Wees dan niet bezorgd want je kunt dit nog steeds leren. Bidden is helemaal niet moeilijk! In de kern gaat het er om dat je een gesprek met God hebt. En of dat nu hardop is of stil, gesproken of gezongen is, starend naar een kaarslichtje, zittend, staand of wandelend: het maakt allemaal niet uit! Het is wel belangrijk dat je ruimte maakt in je gedachten voor de Geest van God. Dat klinkt zweverig, maar is heel concreet. Soms zit je hoofd zo vol gedachten dat je de aandacht niet bij het bidden kunt houden. Dan is het slim om eerst al die gedachten te denken, uit te spreken of op te schrijven. Je zult merken dat er dan een soort ‘leegte’ in je hoofd ontstaat, die zich kan vullen met het gesprek met God.

De belofte dat God je altijd hoort staat in de bijbel en dat te weten maakt bidden tot een heerlijk moment. Je realiseren dat er iemand is die werkelijk naar je luistert is verademend.

Wil je een keer meedoen? Je bent van harte welkom! Elke maandag van 13.30 tot ca. 15.00 uur in gebouw Irene (naast de Dorpskerk). Wil je voorbede laten doen?  Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even. We bidden graag voor en met je!

Hartelijke groet,
Gerit Moll