Skip to main content

B&IT: de sacrale dans

Activiteiten
BI_300x200
  dinsdag 16 april 2024 20:00 - 22:00

  gebouw Irene, Dorpsstraat 10 (naast de kerk)

Tijdens de april activiteit van Bezinning en Inspiratie Twello neemt Sahaja Pragt ons mee in de sacrale dans.

In vele oude tradities worden dansen als ritueel gebruikt, een taal voorbij woorden. Deze oude gewoontes kunnen we gebruiken als sleutels naar de bron. Door de helende kracht van het synchroon bewegen voel je je onderdeel van een groter geheel. Door samen dezelfde bewegingen te maken wordt de intentie van de beweging vele malen sterker. De dansen worden veelal in een cirkel gedanst om gelijkwaardigheid te benadrukken. In de sacrale dans richt de kracht van het samen zijn ons op het hoogste, het licht in onszelf en op de wereld om ons heen. De sacrale dans fungeert als spiegel, ze maakt je bewust en werkt meditatief. Ze brengt verbinding en éénwording. Door deze manier van dansen kom je op een zachte manier thuis bij jezelf.

Deze avond is een kennismaking met deze vorm meditatie/bezinning/inspiratie. Danservaring is niet nodig. Een van de belangrijke boodschappen van het sacrale dansen is dat er geen fouten bestaan, alleen vele variaties. Dansen is fijn alleen, maar veel leuker samen dus wees welkom!

Entree: €8,00

Sahaja Pragt heeft tijdens haar eigen zoektocht naar bezinning en inspiratie haar weg gevonden naar de Sacrale Dans. Ze is opgeleid aan de Vlaamse School voor Sacrale Dans. Wat haar in de Sacrale Dans aanspreekt is de taal voorbij woorden. De verbinding tussen de symbolen en het lichaam. De verbinding vanuit het hart met jezelf en de (A)ander.Kijk

Kijk hier voor meer informatie: https://bezinningeninspiratietwello.nl

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.