wolken.jpg

Twello stuk schoner na ‘Opschoondag Voorst’

De Werkgroep Groene Kerk stond zaterdag tijdens de World Clean-up Day om half 10 paraat met een groep enthousiaste ‘opschoners’. De gemeente Voorst had alle teams die zich hadden opgegeven voor de ‘Opschoondag’, voorzien van afgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes. De teams verspreidden zich over Twello en zo werden er zakken vol afval uit de berm en van de straat verwijderd. Het is jammer dat dit soort activiteiten nodig zijn, maar het geeft wel voldoening om een plek waar je bent geweest schoon achter te laten.

Het afval bestond grotendeels uit plastic flesjes en blikjes. Op bepaalde plekken, zoals parkeerplaatsen, bestond het afval vooral uit peuken. Langs de Rijkstraatweg lag veel afval van fastfoodketens. Behalve een kapotte wasmand, gevulde hondepoepzakjes, een basketbal en verloren wieldop vonden we naast het Octagon (bij de schapenwei op het Holthuis) een Peugot sleutel met sleutelhanger. De auto stond er niet en ook een eigenaar mistte. De sleutel hebben we aangemeld bij gevonden voorwerpen.

Al met al een zeer geslaagde ochtend! Een aantal deelnemers is van plan om dit vaker te gaan doen. Als er mensen zijn die een keer per maand ook 1,5 uur mee willen doen, dan kun je je aanmelden via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..