Skip to main content

Samir heeft kanker

{image path="images/2018/12/29_3c8e49a2cb_Samir.jpg"}

Ik was er ondersteboven van toen ik van dr. Gauri Shrestha, tandarts van het Samaj Dental Hospital in Kathmandu Nepal, het bericht kreeg dat bij een van onze studenten Samir Tamang symptomen van kanker was geconstateerd, Samir is negentien jaar en studeert voor maatschappelijk werker. Buiten schooltijd werkt Samir in een restaurant. Zijn moeder werkt in Mumbai, India en vader is er niet.
Nu werkt het zo in Nepal dat je eerst de geschatte operatiekosten moet storten voordat je geholpen wordt. De kas van onze stichting El Mundo is leeg, de kerstacties hebben nauwelijks wat opgeleverd en privé heb ik ook niet veel te makken. Gelukkig heb ik bij een paar goede vrienden geld kunnen lenen. Maar dat moet terug.
Kanker is altijd een verschrikkelijk iets. En als dan ook nog de middelen ontbreken voor behandeling, dan wordt alles wel erg donker. De kosten zijn geraamd op 700 euro. Van de nabehandeling is nog geen prijsopgave.
Sinds 2003 sjouw ik rond in Thailand en Nepal, maar dit is de eerste keer dat ik een emotionele oproep doe om een handje te helpen de kosten te dekken van de operatie en wat volgt.
Ik houd u op de hoogte van het verdere verloop. De brief van dr. Shrestha is te lezen op de website  www.stichtingelmundo.nl
Ons rekeningnummer is NL48ABNA 0829233296 of NL76INGB0007514212 t.n.v. stichting EL Mundo Nepal!

Wiel Palmen