Skip to main content

Werkt samen met

Diaconie Twello werkt samen

De diaconie werkt samen met met o.a. de volgende organisatie:

NaastenhulpVoorst

In de ‘Stichting Naastenhulp Voorst’ wordt met diaconieën en caritas instellingen in de Gemeente Voorst samengewerkt om armoede te bestrijden. Met behulp van folders en berichten in Voorster Nieuws worden mensen op het werk van St. Naastenhulp gewezen. Er is een centraal telefoonnummer van waaruit hulp gecoördineerd wordt.

Zie www.naastenhulpvoorst.nl 

Stichting Present

De diaconie maakt gebruik van het werk van ‘Stichting Present Deventer’.
Er worden jaarlijks de volgende activiteiten uitgezet:

  • Veranderdag (Praktische hulp bij klussen)
  • Actie Meet & Eat (Vluchtelingen)
  • “Engelenproject” in de kersttijd (bezoek eenzamen en ouderen)
  • Diaconale hulpdag (klussen, tuin opknappen, wandelen, spelletjes doen of een praatje maken)

Zie www.stichtingpresent.nl/deventer 

Kruispunt Diaconaal Deventer

Wij zijn geïnteresseerd (toehoorder, geen lid) in het nieuwe Platform ‘Kruispunt Diaconaal Deventer’. Een samenwerkingsverband van diverse diaconale instellingen in Deventer. Een onderdeel is een Noodfonds en het mr. Geertshuis. Wij zijn de mogelijkheden aan het bekijken of en hoe we willen participeren.

Zie www.kruispuntdiaconaaldeventer.nl

Speciale Vakantiemogelijkheden

Voor veel mensen is het een vanzelfsprekendheid om elk jaar één of meerdere keren met vakantie te gaan. Maar voor veel mensen met een laag inkomen, voor mensen met een handicap, voor ouderen of voor één-oudergezinnen bijvoorbeeld is dat allemaal niet zo’n vanzelfsprekendheid. Voor die (groepen van) mensen zijn er in Nederland diverse organisaties, tehuizen en campings e.d., die speciale vakantiemogelijkheden en faciliteiten aanbieden. De diakenen zijn graag bereid u verder te informeren.