Pinksteren, ds. Menno Valk

Dorpskerk
Datum: zondag 28 mei 2023 10:00

Locatie: Dorpskerk

Zondag 28 mei: Pinksteren is de verjaardag van de kerk. Maar wat gebeurde er eigenlijk dat eerste Pinksterfeest? Over (de werking van) de Geest kun je misschien alleen maar in beelden spreken: wind/adem, vlammen, taal waarin mensen elkaar kunnen verstaan. Verwarrende beelden, zo bleek in de voorbespreking. Maar tijdens de bespreking kwamen we erachter dat het eigenlijk om de beweging van binnen naar buiten gaat: zelf geïnspireerd worden om anderen (in geloof) aan te spreken. Kan het zo ook voor ons werken?

Een verjaardag is een vrolijke gebeurtenis en we hopen er met onze organist Henk Noordman en het blazerskwintet Dolce een feest van te maken. Extra fijn is dat er ook Kids XXL is en dat de kinderen ook een gedeelte van de kerkdienst aanwezig zullen zijn.

Dolce bestaat overigens uit Annemarie van den Herik (hobo/althobo), Femke Meilink (dwarsfluit ), Linda Mellenberg (basklarinet), Yolanda Nijboer (klarinet) en Lejo Schimmel (f-hoorn).

We hopen je op 28 mei te kunnen begroeten in de Dorpskerk!

De voorbereidingsgroep (Carry Molenaar, Patricia Nokkert, Hanna Sikkema en Menno Valk)

Meekijken

U kunt deze dienst hier live meekijken.

H. Noordman
Voorganger