tekst.jpg

Startzondag, ds. J.H. Weijenberg, Harfsen

Kerkdiensten
Datum: 15 september 2019 10:00

Locatie: Dorpskerk

Startzondag

Op zondag 15 september beginnen we aan een nieuw kerkelijk seizoen. Een ochtend die start met een bijzondere dienst met als thema ‘Nieuwe ronde,nieuwe kansen’ (zie toelichting startdienst). Dit thema klinkt als meedoen aan het Rad van Avontuur - u kent dat spel wel - en daar komt het in feite ook op neer. In het nieuwe seizoen zijn er voor iedereen weer nieuwe kansen om aan te haken bij alles wat er zich binnen onze kerk aan initiatieven voordoet. Wie wil, kan aan een nieuw avontuur beginnen en meedoen, want activiteiten doen we het liefst met elkaar! Zo’n keuze om mee te doen wordt trouwens meteen al zichtbaar. Twee gemeenteleden zullen in deze dienst tot ouderling worden bevestigd. Fijn dat zij deze nieuwe uitdaging aan willen gaan.

Om het thema van de dienst in iedere kerkganger van deze zondag wat aan te wakkeren en samen een avontuur aan te gaan, vragen wij u om die ochtend één exemplaar gewassen groente mee te nemen naar de kerk. Te denken valt aan: 1 prei, 1 wortel, 1 courgette, 1 paprika (rood of geel of groen), 1 vleestomaat, 1 stengel bleekselderij, 1 ui, 7 (uitzondering qua aantal) sperziebonen, etc.!

Uw meegebrachte groente kunt u direct ná de dienst inleveren in Irene, bij goed weer op een tafel voor de ingang en anders binnen. Zoals in alle gevallen waarin het gaat om samenwerking, is ook in dit geval de kwaliteit van het eindproduct afhankelijk van ieders meedoen: zie het resultaat als een symbolische afspiegeling van ons ‘gemeente zijn’. Wordt het een waterig soepje of een rijk gevulde soep? Wij hopen natuurlijk op het laatste.

Op deze startzondag zijn er - na de dienst - in Irene, naast de koffie/thee en limonade met wat lekkers, een aantal activiteiten voor jong en oud. De activiteiten kenmerken zich door het uitgangspunt dat meerdere kleine delen samen één geheel vormen en de een niet zonder de ander kan. We sluitende ochtend af met een lunch bestaande uit soep en een broodje. Doet u mee? Wij hopen op een mooie start.

De Startzondagcommissie: Hetty Harmsen, Diny Landeweerd, Willemien Toonen, ds. Johan Weijenberg en Dick Wieske.

Startdienst

Het thema voor de dienst op zondag 15 september luidt: ‘Nieuwe Ronde – Nieuwe kansen’. We lezen op deze zondag Romeinen 12: 1 –12. Een hoofdstuk, waarin Paulus iets schrijft over de gaven, waarover de gemeente van Christus de beschikking heeft. De kunst is natuurlijk wel om hiervan optimaal gebruik te maken. Deze brief van Paulus aan de gemeente van Rome geeft ons een aantal waardevolle adviezen. We zijn dankbaar, dat in deze dienst Cock van den Bos en Rina van der Noll tot ouderling bevestigd mogen worden. Een mooier begin kunnen we ons niet wensen….

ds. Johan Weijenberg

 

Meekijken

U kunt deze dienst hier live meekijken.

 

Kindernevendienst
Willemien Toonen
Organist
H. Noordman
Voorganger
ds. J.H. Weijenberg
Adres
Dorpsstraat 10, 7391 DD Twello, Nederland

 

Kaart