Protestantse Gemeente Twello

Zoeken

Bijbeltekst van de dag

DagelijksWoord.nl

Misschien toch iets om even te lezen:
Onrecht gaat iedereen aan!

Op woensdag 14 februari begint de Veertigdagentijd tot 1 april, Paaszondag. Deze 46 dagen worden aangegrepen om aandacht te vragen voor de strijd tegen armoede en onrecht. Nu kun je je christen noemen of humanist of agnost of atheïst, armoede en onrecht gaat iedereen aan.

Dit jaar wil ik onder de vlag van stichting El Mundo een geitenboerderij en een groentekas realiseren voor een van de armste dorpen van Haripur, Haripur 5, bewoond door Dalits, de onaanraakbaren, de laagste kaste in Nepal (Haripur bestaat uit zes dorpen, genummerd van 1 tot 6.)
Haripur ligt in een van de uithoeken van Nepal tegen de Indiase grens.
Deze solidariteitsactie spitst zich vooral toe op twee jongeren, gehandicapt door kinderverlamming, voor wie studiemogelijkheden of werkgelegenheid gezocht wordt. Ik stel ze aan u voor in het eerste bericht.
Misschien hebt u al een doel voor de veertigdagentijd uitgekozen. Ik waag het erop om er dit doel bij te voegen.

Hoe doet u mee?
Wie mee wil doen aan onze solidariteitsactie stuurt mij een mail. Elke zondag van de veertigdagentijd krijgt u een kort bericht over deze Dalits, in het algemeen en ook toegespitst op Haripur en over de twee jonge mensen. Op Paaszondag komt dan het laatste paasbericht binnen met het bekende knopje waarop u kunt aanklikken om het gespaarde bedrag over te maken.

‘Er zijn er die weten waar ze naar toe moeten

En er zijn er die een handje geholpen moeten worden’

Wiel Palmen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.