Protestantse Gemeente Twello

Zoeken

Bijbeltekst van de dag

DagelijksWoord.nl

Naar buiten
mijmeringen bij een wandeling

Het klopt: ik heb een paar heerlijke wandelingen gemaakt de afgelopen tijd.
In de knisperende sneeuw, alweer even geleden, in een druipend bos, of met flinke mist –daar hou ik van– langs de overlopende IJssel; maar nog heerlijker was die andere wandeling op de zaterdagavond voor Kerst. De Kerstwandeling dus.

Mijn taak was misschien wel de allerdankbaarste van de hele route: van de wandeling zelf heb ik niets meegekregen, maar ik mocht aan het einde van de tocht, net voorbij de stal waar je het kind in de kribbe kon vinden, en dicht bij de mooie muziek van Foon – daar mocht ik alle blije gezichten langs zien komen en de complimenten in ontvangst nemen voor wat heel veel anderen met enthousiasme en enorme inzet hadden gedaan. Ik geef ze graag door, die complimenten, want het was hartverwarmend.
Maar het bracht me ook nog bij wat andere mijmeringen.
kerstwandeling2017

Voor het eerst hebben we dit jaar geen kinderkerstfeest gehad ín de kerk, maar zijn we met het verhaal naar buiten gegaan. En het voelt alsof dat van grote betekenis is, een beeld van wat ons te doen staat. We hebben een prachtig verhaal en we moeten er meer mee naar buiten. Niet om op de aloude zeepkist te gaan staan, maar op een speelse manier, toegankelijk, met lage drempels en uitnodigend. En wie meer wil weten kan op een later moment binnenkomen om er meer van te horen, erover na te denken, samen te vieren en te beleven.

We hebben een prachtig verhaal over God en mensen, over gebrokenheid en heelwording. Het is een gelaagd verhaal met vele betekenissen, mooi en fascinerend, troostend, tegendraads, kritisch, helpend en nog heel veel meer. Ik was altijd al een fan van naar buiten, maar nu nog meer.
Ik wens ons als gemeente een mooi en inspirerend jaar toe, en u persoonlijk een mooie reis naar binnen, en naar buiten!

ds. Lidy van Prooyen Schuurman