Skip to main content

Zaaiers gezocht!

{image path="images/2019/04/15_efddd47767_Bloembermen.jpg"}Zoals u wellicht weet gaat het niet goed met de insecten die verantwoordelijk zijn voor de bestuiving en daarmee het waarborgen van onze oogsten. De werkgroep Groene Kerk is daarom gestart met het project bloembermen. In samenwerking met de gemeente Voorst worden één of meerdere bermen in Twello omgevormd tot bloeiende oases voor insecten en vlinders. En daarbij kunnen we jouw praktische hulp goed gebruiken!

We zijn op zoek naar enthousiaste inwoners die een steentje willen bijdragen door thuis een aantal planten op te kweken. Je wordt in het hele ‘kweekproces’ begeleid zodat jouw inspanning ook zonder ‘groene vingers’ een succes wordt. Kijk hiervoor maar eens op onze facebookpagina Bloembermen-Voorst.

Je kunt een zaaipakket ophalen op zaterdag 13 april van 13.00-15 .00 uur bij het gemeentehuis en zondag 14 april van 11.00-12.00 uur in gebouw Irene.
In het zaaipakket vind je alles wat je nodig hebt om de zaden met succes op te kweken tot gezonde planten. Eind september vragen we je de opgekweekte planten te komen planten in de bloembermen tijdens een leuke ‘plant-je-plant-dag’.

Heb je vragen of wil je meedoen met zaaien, inplanten of later met onderhoudsactiviteiten? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met je op!

  • Hits: 1737