Skip to main content

Groenekerk helpt de bijen

{image path="images/2019/04/18_c35e7dba82_groenekerk.JPG"}

We zitten in de tuin bij Johan voor ons maandelijkse overleg. We genieten van de heerlijke zomeravond, de zongerijpte blauwe druiven en een kop thee/koffie. Allen zijn we gezond en wel terug van vakantie en wat is het dan een rijkdom dat je óók in de achtertuin zo’n heerlijk vakantiegevoel kan hebben! De tuin is groot en ik grap dat er prima een Bed & Breakfast bij kan. ‘Oh, maar we hebben al een hotel in de tuin!’

Johan laat ons zijn insectenhotel zien. Met het schrikbarende tekort aan (wilde) bijen en andere insecten om onze bloesem te bestuiven en een dreigend tekort aan voedsel voor vogels is dit wel een erg leuk GROEN idee. Daar gaan we wat mee doen! En we weten ook al een perfecte gelegenheid: namelijk bij de officiële start van onze gemeenschap als Groene Kerk op zondag 7 oktober! We hebben een heus Groene Kerk bordje dat opgehangen gaat worden, zodat iedereen kan zien dat wij met elkaar ‘groene stappen’ zetten. Om dit moment een feestelijk tintje mee te geven gaan we na de dienst met iedereen die mee wil helpen insectenhotels maken. Als je wilt mag je dat na afloop natuurlijk mee naar huis nemen!

Een beetje voorwerk (houtbewerken) is wel handig. Wie wil helpen bij de voorbereiding op zaterdag 6 oktober om 10 uur?
En in het kader van hergebruik, misschien zijn er mensen die nog bruikbaar hout in de schuur of tuin hebben liggen en dat willen doneren?
Een insectenhotel heeft echter ook ‘beddengoed’ nodig. Het lijkt ons leuk om dat tijdens een wan-deling in het bos te gaan verzamelen. We willen dat graag doen op zaterdag 29 september. Om 10 uur met de fiets verzamelen bij gebouw Irene, dan kunnen verschillende ‘lakens’ daarna nog even drogen ☺

Wil je je aanmelden voor een van deze activiteiten? Dat kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En voor iedereen jong en oud: bouw met ons mee op 7 oktober na afloop van de kerkdienst!

Vriendelijke groene groet namens de commissie Groene Kerk,
Roel Hessels, Piet Ruijsbroek, Johan van Werven en Jojanneke Voorthuis

  • Hits: 1727