kinderen.jpg

Datum: zondag 17 februari 2019 14:30

Locatie: Dorpskerk

Bram Moerland
Terug van weggeweest: Lezing 17 februari in De Dorpskerk in Twello, Dorpsstraat 10
Zoals eerder al door sommigen opgemerkt is hij een tijdlang niet actief geweest op Facebook. Dat was om gezondheidsredenen.
Vorig voorjaar heeft hij zelfs noodgedwongen alle geplande lezingen en cursussen af moeten zeggen.
Maar kijk: hij gaat het toch weer proberen. Hij heeft een uitnodiging voor een lezing ontvangen van de werkgroep Bezinning & Inspiratie Twello, en hij heeft die aangenomen. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen en om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat u zich aanmeldt via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De werkgroep is blij met de overweldigende belangstelling voor de lezing van Bram Moerland. Voor de lezing 'Een tijdscapsule vertelt'' is zelfs uitgeweken naar een andere locatie met meer zitplaatsen.

Een tijdscapsule vertelt - over de Nag Hammadi geschriften -
In 1945 vond een boer in zijn land in het Egyptische plaatsje Nag Hammadi een kruik met daarin een aantal bijzondere geschriften. O.a. het Thomas-evangelie en het evangelie van Maria Magdalena. Monniken hebben deze geschriften in de vierde eeuw verstopt in een kruik en begraven. Deze teksten werden destijds door de kerk verboden en hadden vernietigd moeten worden. Uit die terug gevonden teksten komt een heel andere Jezus en een heel andere visie op de mens tevoorschijn dan die we kennen uit het kerkelijke christendom. Bram Moerland gaat een tip van de sluier oplichten over deze bijzondere tijdscapsule. Stap voor stap zal hij de zogenaamde “geheime woorden” behandelen . Het blijkt dat termen als “kind – leven – dood – opstanding – blindheid” in de gnostiek een heel eigen symbolische betekenis hebben. Deze moet je kennen om de teksten goed te verstaan. Hij gaat ons daarmee wijzer maken in de wereld van de gnostiek, en daarvan een betekenis tonen die verbazend modern aandoet. Die betekenis wordt kort samengevat in een oproep uit een van de teruggevonden teksten “Mens sta op en herinner jezelf”.

U bent van harte welkom op zondagmiddag 17 februari in de Dorpskerk, Dorpsstraat 10 Twello. Het begint om 14.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur en de entree is € 6,50.

Dorpsstraat 10, 7391 DD Twello, Nederland

Kaart