kinderen.jpg

Schrijfactie Amnesty

Activiteiten
Datum: zaterdag 8 december 2018 10:30 - 16:00

Locatie: Bibliotheek Twello

10 December van de Mensenrechten

U leeft in een vrij land. Het staat u vrij te zeggen wat u denkt. Daar hebt u recht op. Al deze rechten zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.Elders in de wereld worden de mensenrechten dagelijks geschonden. Mensen worden  gevangengezet vanwege hun opvattingen of geloof. Mensen 'verdwijnen' omdat zij hun regering bekritiseren of worden ter dood veroordeeld vanwege hun seksuele oriëntatie.
Amnesty organiseert dit jaar voor de zesde keer een Schrijfmarathon. Dit jaar heet de actie: Write for Rights. Om het internationale karakter te benadrukken.
De Amnesty werkgroep Voorst organiseert een schrijfactie in de bibliotheek in Twello op zaterdag 8 december. Van 10:30 tot 16:00 uur kan er geschreven worden.
Dit jaar schrijven we voor vrouwelijke activisten. Vrouwen die hun nek durven uit te steken voor anderen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.
We gaan onder andere schrijven voor Atena Daemi uit Iran. Ze verzet zich tegen de doodstraf en levert kritiek op de executie van een jonge vrouw. Ze is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. En we schrijven voor Pavitri Manjhi uit India. Ze is bedreigd omdat ze opkomt voor de rechten van haar en de dorpsgenoten. Bedrijven proberen onder dwang grond te kopen. Met anderen heeft ze een nationale organisatie opgericht en is een
voorbeeld voor veel mannen. Verder schrijven we voor nog zes gevangenen. U kunt een of meerdere brieven komen schrijven. Ook is het mogelijk om een handtekening onder een brief te zetten als u weinig tijd hebt. U kunt ook nog een kaartje sturen naar een gevangene ter bemoediging.
Na de dienst van zondag 9 december kunt u uw handtekening zetten onder 2 brieven. Maar kom ook op zaterdag 8 december naar de bibliotheek om zelf een brief te schrijven. Wij hebben uw hulp nodig. Samen sterk voor een rechtvaardige wereld!
Namens de werkgroep ZWO,
Piet Ruijsbroek