wolken.jpg

B&IT lezing - Monnikenwijsheid

Activiteiten
Datum: dinsdag 22 januari 2019 20:00 - 22:00

Locatie: Gebouw Irene (naast de Dorpskerk)

Monnikenwijsheid voor u en mij
-Lectio divina: biddend lezen-

Al eeuwen leggen monniken zich toe op goddelijke of geestelijke lezing; lectio divina.
Zij proberen Bijbelteksten te lezen en beluisteren met heel hun hart, hun verstand, hun wezen. In deze vorm van biddend lezen is het eigenlijk God zélf die de mens ‘leest’ en tot eenheid brengt. Het is een menselijk verlangen om zich ten volle te ontplooien als de persoon die men in waarheid kan zijn. Biddend lezen helpt hierbij; het evangelie dringt zo geleidelijk aan door in het dagelijks leven.

Je hoeft geen monnik te zijn binnen kloostermuren om je leven stukje bij beetje te laten omvormen door Gods Geest met behulp van inspirerende teksten. Veel mensen brengen de lectio divina op eigen wijze in de praktijk door stil te staan bij Gods levende woorden. Het sluit feilloos aan op het concrete leven van gebed en werk, onderlinge relaties, sociale contacten, levenshouding en gedrag.

Na een korte inleiding over lectio divina door Rita Vermeltfoort zullen wij gezamenlijk een vorm van ‘geestelijke lezing’ in praktijk brengen. Om woorden vol licht en leven te laten klinken in ons hart.
‘Want bij u is de bron van het leven, door úw licht zien wij licht’ (psalm 36:10)'

Rita Vermeltfoort werd gedurende twintig jaar in Belgische kloosters gevormd door monniken in de wijsheid van de Benedictijnse kloostertraditie. In haar workshops richt zij zich met name op het groeiende vermogen van mensen om een geestelijk leven te leiden vanuit het hart. Om zo in hun totaliteit tot hun recht te komen’.

 

De lezing vindt plaats op dinsdag 22 januari 2019 20.00 uur in gebouw Irene, Dorpsstraat 10 Twello. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur, entree is € 5,00.
Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Dorpsstraat 10, 7391 DD Twello, Nederland

 

Kaart