kinderen.jpg

Met frisse blik

Activiteiten
Datum: maandag 22 oktober 2018 20:00 - 22:00

Afgelopen jaar waren er ineens een paar boeken, 'Rebible' en 'God en ik', die een poging doen om de oude bijbelse verhalen met frisse blik te lezen: bedoeld voor afhakers die met weinig vreugde terugdenken aan de bijbelse vertellingen van vroeger, en voor een nieuwe generatie die geen idee heeft waarom je die verhalen überhaupt nog zou lezen.

Op 22 oktober wordt de tweede avond van ‘Met frisse blik’ gehouden. We maken dan kennis met het boek van Alain Verheij ‘God en ik’ (zie Kredo, p. 5). De eerste keer niet geweest? Weet je toch welkom. Graag even opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kiezen uit het boek een thema/hoofdstuk en laten ons verrassen.
Smaakt het naar meer, dan gaan we verder!
Je hoeft trouwens de boeken niet in je bezit te hebben, om toch mee te kunnen doen.

rebible
Rebible

Inez van Oord (1958) was jarenlang de drijvende kracht achter het blad Happinez. Haar hele leven reisde ze de wereld over, op zoek naar bronnen van spiritualiteit, maar het christendom liet ze liggen. Totdat ze uit behoefte en nieuwsgierigheid, samen met haar broer Jos, theoloog, opnieuw de Bijbel gaat lezen. Het wordt een verrassende en inspirerende ontdekkingstocht langs de bijna vergeten verhalen uit haar jeugd.

Godenik
God en ik

Alain Verheij (1989) is schrijver, spreker, blogger, lid van het Theologisch elftal in Trouw, radiocommentator, en zelfbenoemd Theoloog des Twitterlands. Hij zoekt zijn publiek o.a. op Twitter, Facebook en Blendle, en nu is er zijn eertse boek. Alain is jong en fris, nieuwsgierig en eigenwijs, een tikkeltje tegendraads. En vooral verstaat hij de kunst om zonder kerktaal uit te leggen hoe de christelijke verhalen en gebruiken iets te zeggen hebben over de wereld van nu.

Wanneer: maandag 1 oktober (Rebible) en maandag 22 oktober (God en ik), start om 20.00 uur
Waar: gebouw Irene
Begeleiding: Ds. Menno Valk en Ds. Lidy van Prooyen Schuurman

Opgave is niet strikt noodzakelijk, maar wel fijn om vooraf te weten wie er komen. Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.