Wat gaan we doen?
Tijdens de startzondag 2013 hebben we een kleine enquête gehouden.
Er is een voorkeur voor weer een interactief project, maar dan dichterbij (ons vorige project, P3W, was in Padang Bulan, West Papoea). Dit vooral ook om de jeugd er meer bij te kunnen betrekken.
Na overleg met Kerk in Actie en de kerkenraad is gekozen voor het ondersteunen van YFC Moldava bij het opbouwen en draaiende houden van dagcentra voor hulpbehoevende kinderen en ouderen.

De aftrap
De start was op de eerste zondag van de 40 dagentijd in 2014. Vier jonge vrouwen uit Wilp vertelden in de kerkdienst en in de kelderkerk over de reis die zij gemaakt hebben met een groep jongeren uit Wilp, Voorst en Klarenbeek naar Moldavië. Zij hebben geholpen bij " tafeltje-dek-je", de opvang van ouderen en het schilderen van een gebouw bij de kerk. Een reis vraagt veel voorbereiding en vanwege de vele indringende ervaringen een goede begeleiding.

Via Harald Aalbers, de directeur van YfCM zijn we in contact gekomen met de Baptistenkerk van Slobozia Mare. Dat is de kerk waar we een interactieve band mee zullen gaan opbouwen!
In de voorjaarsgemeenteavond hebben Mieke Koers en Ans Brandwacht verteld over het project en hebben we geïnventariseerd welke mogelijkheden de aanwezigen zien tot het opbouwen van een band met deze kerk en hoe geld te werven. Er zijn brieven ter kennismaking over en weer gestuurd.

Vitali Pupazan op bezoek
Op 3 november heeft een afvaardiging van onze gemeente Vitali Pupazan, de verantwoordelijke voor YfCM-Zuid, ontvangen. Vitali heeft veel vertelt over Moldavie, Slobozia Mare en de Baptistenkerk. Vitali heeft een kaars met afbeelding van onze kerk gekregen voor hemzelf en de Baptistengemeente. In onze gemeente woont de tapijtverkoper Serghei Caranfi. Hij komt uit Zuid-Moldavie. Samen met zijn vrouw heeft hij aan de hand van een mooie powerpointpresentatie veel verteld en laten zien over Moldavië.

Met Kerst hebben onze voorgangers een groet met een foto van de gemeente gestuurd.