Wij als kindernevendienstcommissie laten de kinderen kennis maken met de geloofsverhalen van de bijbel, zodat zij ook hun eigen leven kunnen leren zien in verbondenheid met God en met mensen om hen heen. Iedere zondag zijn kinderen welkom in de kindernevendienst. Wij richten ons op kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar). Hoewel de leeftijden nogal uiteen lopen hebben we voor elke leeftijd wel een aansluitingspunt. Ook kunnen oudere kinderen de jongeren aanvullen.

Er is contact met de predikant zodat in de nevendienst zoveel mogelijk hetzelfde thema gevolgd wordt dat er ook in de kerk centraal staat. Verder is dit contact belangrijk om ook in de dienst (voorafgaande aan de nevendienst) met de kinderen aandacht te kunnen besteden aan dit thema.

Wanneer de kinderen naar de eigen ruimte gaan, wordt de lantaarn als teken van het licht van Christus meegenomen. Na het zingen van een kinderlied verlaten wij de kerk.

knd1.jpg - 52.21 Kb

Wij maken gebruik van het tijdschrift ”Kind op Zondag” en het daarbij horende praktische deel: “Kleur in de kerk”, uitgegeven door NZV uitgevers in Amersfoort (http://www.kindopzondag.nl/). Bijbelverhalen zijn eenvoudig weergegeven. Kind op Zondag biedt inspiratie om het verhaal nog begrijpender te maken door middel van vragen, liedjes, gebeden, spelletjes ,puzzels, knutseltips.

Bij terugkomst in de kerk wordt er in het kort verteld wat er gedaan is om op deze manier volwassenen en kinderen met elkaar te verbinden.

Speciale aandacht wordt er gegeven aan projecten zoals:

·         40 dagen project

·         Adventsproject

knd3.jpg - 86.67 Kb

Gedurende een aantal weken wordt er naar een hoogtepunt toegewerkt. Er is gekozen om dit proces zichtbaar te maken in de dienst. Iedere keer weer bieden de projecten uitdaging om het verhaal met de betekenis ervan in de kerk- en in de nevendienst door te geven.

De kindernevendienstcommissie

knd2.jpg - 71.75 Kb