klomp1Wonen overal, (n)ergens thuis?

Ook dit jaar wordt er weer een openluchtviering gehouden tijdens het Klompenfeest. Een leuke combinatie van een Kerkdienst en theater maken van deze dienst een ware happening. Een happening die de aanwezigen niet onberoerd laat.

Het geheel wordt omlijst met een Jongerenkoor uit Gulpen (Limburg), genaamd Galou. Dit is een jongerenkoor met een geheel eigen sound, Galou wil zich graag onderscheiden in de wereld van de jongerenkoren. Een belangrijk onderdeel hiervan is de keuze van muziek. Gemikt wordt daarbij op een unieke sound, dingen doen die andere koren niet doen, iets eigens hebben. Hoewel er muziek gemaakt wordt voor alle leeftijdsgroepen zijn dit veelal nummers uit de huidige muziekindustrie.

‘weggaan’ en ‘thuis komen’. Deze soms heel persoonlijke verhalen zullen in de klompendienst klinken naast het Bijbelse verhaal van Ruth. Deze buitenlandse vrouw verschijnt zomaar op een akker in de buurt van Betlehem. Wat doet ze daar? Hoort ze daar thuis? Wat heeft ze meegemaakt? Waar horen wij zelf thuis? En wat maakt dat je je ergens wel of niet thuis voelt?

Naast een weefsel van korte verhalen (waarbij de hoofdpersoon op bijzondere wijze present is) zal het jongerenkoor Galou popsongs zingen, die min of meer verband houden met het thema.
De kinderen zullen op eigen creatieve wijze bezig zijn met het thema. Kunnen ze zelf een huis maken om in te wonen?

Kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen – iedereen is van harte uitgenodigd voor deze openluchtdienst op het plein op de hoek van de Duistervoordseweg en de Grote Barteldweg op 3 september! We beginnen om 10.00 uur.

woody